Lakrits Marmelad Salt

Lakrits är sedan länge en smak för den äventyrlige.  Här har den mogna och salta smaken gifta sig med blåbär och äpple. Resultatet en sötsalt smaksensation

59 kr

Lakrits är sedan länge en smak för den äventyrlige.  Här har den mogna och salta smaken gifta sig med blåbär och äpple. Resultatet en sötsalt smaksensation, helt enkelt!

En lakritsmarmelad som ett gott, spännande mörkt salt godis. En fyllig lakritssmak i denna ovanliga lakritsmarmelad, balanseras med en sälta och lätt syrliga blåbär och äpplen. Jättegod till lagrade hårda ostar.

Prisbelönt i Great Taste Award 2019, Storbritannien, 1 stjärna.
Juryns motivering: "Ett härligt originellt koncept med flera spännande kombinationer av smaker. En mycket spännande smak, nästan som lakritskola med frukt.  Det finns blåbär, äpple, salt och lakrits - alla smaker närvarande och bra balanserade!  En jämn konsistens, som tjock sirap. Utsökt på krämig vaniljglass, passar väl på äppelpaj. En modig och innovativ idé, full av smakupplevelser. En spännande överraskning!"

Passar utmärkt till Brie, Mozzarella, getost, cheddar, parmesan. Pröva på glass eller äppelpaj, som fyllning i kakor/tårtor. Jättegod till lagrade hårda ostar som Parmesan och Cheddar. Perfekt till en mogen Brie eller Camembert och lite mousserande vin.

Serverad på Nobelfesten 2019

Ingredienser: Blåbär (46%), äpple (30%) rårörsocker(15%), citron, lakritsgranulat, chili, havssalt, äkta vanilj, fänkålsfrö, anisfrö

Näringsdeklaration 100g : Energi 411 kJ/98 kcal; Fett 0,3 g (mättat fett 0 g); 25 g
(sockerarter 23 g); Protein 0,7 g; Salt 0,93 g


Betalsätt

Payment with Visa Payment with Mastercard

Sociala medier

© 2023 Systrarna Rosenskäras Gårdsbutik

Systrarna Rosenskäras Gårdsbutik